Hvordan virker Neptoon.dk?

Neptoon.dk er en platform til stepvis opbygning af investeringsporteføljer med indbygget (digital) kapitalforvaltning. Det er særlig specielt i den forstand, at under platformen ligger en fuld professionel akademisk kode eller Pilot, der guider Bruger mod den endelige og foretrukne portefølje. Bruger kan altså vælge et spor der hedder ”Standard”, som er autopiloten eller ”Fleksibel”, hvor Piloten deaktiveres og Bruger overtager styringen med konstruktionen. Neptoon’s standard systemløsninger dækker globale investeringer via ETF fonde, der kalibreres og vælges ud fra Brugerens hjemland. Fravælges autopiloten kan bruge vælge bla. egne aktive eller passive index/ETF fonde og aktier. Fra valg af land til rapport og E-mail om portefølje og nøgletal, er blot nogle få trin med. Neptoon tillader både konstruktion af opsparings- og nedsparingsprofiler. Det vil sige, at det berømte “FIRE” -koncept kan håndteres i Neptoon såvel som mere traditionelle pensionsordninger.

Systemløsninger

Systemløsningerne er som standard generiske. Det betyder, at brugeren ud fra sin risikovillighed kan vælge mellem 4 foruddefinerede og byggede, globale multi-asset ETF løsninger med aktie home-bias og muligvis lav valutarisiko. Disse løsninger kan altid ændres efter Brugers ønsker. Måske lidt flere aktier eller obligationer end netop måske 50%/50%. Alle brugerdrevne ændringer finder sted i porteføljestyringsværktøjet, Dashboardet. Herinde kan brugeren også skifte mellem de 4 foruddefinerede standardløsninger.

Brugerløsninger

De 4 generiske standardløsninger udgør de grundlæggende optimale konstruktioner, som Bruger altid kan referere til selv om Bruger er på et individuelt togt med individuelle ændringer i vægte, afkast og fonde. Det er ikke ulig en “Hjem” -knap på et websted. Dashboard’et er hvor Brugeren kan blive sin egen porteføljeforvalter og ændre mange variable og antagelser, som fagfolk også anvender, når de opbygger og tester risiko-afkast profiler. For at reducere kompleksiteten har Dashboard dog forskellige faste forudsætninger, f.eks. om aktivklasserisiko, korrelationer og obligationsproduktvalg. Særligt unikt, er at Bruger kan inkludere individuelle aktier.

Academy

Neptoon Academy er en supplerende og vigtig søjle på Neptoon.dk, med både video- og Excel-filer, der kan downloades. Her behandles finansielle og økonomiske emner som ikke kun er relevante for Neptoon’s investeringstilgang, men også mere generelt. Så akademiet er en skole inden for økonomi, statistik og økonomi. I Akademiet findes også gratis filer der forklarer centrale funktioner på Platformen. Eksempelvis Nedsparingsprincippet.

Neptoon’s univers af regioner og lande

Vælg dit bosiddende land eller region her (Er du dansker bosiddende i USA så vælg USA etc.)